Millainen akkuporakone sopii minulle?

Tehokas akkuporakone tekee reiän vaivatta kovempaankin pintaan ja pyörittää helposti tiukemmankin ruuvin kiinni. Tehokas akkuporakone onkin hyvä valinta aktiiviseen harrasteluun kotiverstaalle tai ammattikäyttöön, mutta jos akkuporakoneella on tarkoitus lähinnä kiristää keittiön kaapin sarmeja, koota huonekaluja tai ruuvata esimerkiksi taulun koukku seinään niin silloin voi riittää pieni ja edullinen ruuvinväännin.

Akkuporakoneen akku

Akkuporakoneen mukana tulee tavallisesti kaksi akkua, joista toista voit ladata sillä aikaa kun toinen on käytössä. Tavallisesti porakoneen akku kestää täysin ladattuna 1 tunnin käytön ajan ja pikalaturi voi lataa akun täyteen jopa 30 minuutissa. Akun jännite (V) kertoo akun tehon ja kapasiteetti (Ah) akkuporakoneen työskentelyajan. Esimerkiksi 4Ah akun työskentelyaika on neljä kertaa enemmän kuin 1Ah akun, joka on hyvä pitää mielessä akkuporakonetta valittaessa. Isompi ja tehokkaampi akku on myös raskaampi, joten jos koneella on tarkoitus ruuvailla vain satunnaisesti niin kannattaa harkita pienempää akkuporakonetta.

Akkuporakoneen ominaisuudet

Akkuporakoneen istukka määrittelee, että kuinka suurta poranterää koneella voidaan pyörittää. Yleisimmissä akkuporakoneissa istukkaan sopii enintään 10mm terä, mutta jos koneella on tarvetta pyörittää suurimpia teriä niin valitse akkuporakone johon sopii enintään 13mm terä. Ruuvatessa istukan koolla ei ole merkitystä, sillä adapteriin asetettavat kärjet ovat saman kokoisia.