Pylväsporakoneet

Pylväskoneella voit porata tarkasti ja nopeasti puuta, metallia, muovia ja muita samankaltaisia materiaaleja. Porattava kappale voidaan kiinnittää pöytään ruuvipuristimilla tai erilliselle koneruuvipenkille, jolloin se ei pääse liikkumaan porauksen aikana. Pylväsporakoneissa ja penkkiporakoneissa on poraussyvyyden säädin, jolla voit asettaa tarkasti haluamasi poraussyvyyden. Penkkiporakone eli pöytäporakone on matalampi pylväsporakone, jonka voi kiinnittää pöytään. Meiltä löydät laajan valikoiman pylväsporakoneita niin vaativille ammattilaisille ja kotiharrastajille.

Lue lisää

Pylväsporakone on erinomainen kone suorien ja oikean syvyisten reikien tarkkaan poraamiseen. Pylväsporakoneella voi porata puun ja metallin lisäksi myös muovia ja muita vastaavanlaisia materiaaleja.

Pylväsporakone tarkkaan työskentelyyn

Pylväsporakoneella saat porattua suoria ja halutun syvyisiä reikiä porattavaan kappaleeseen. Porattavan kappaleen voi kiinnittää ruuvipenkkiin tai suoraan porakoneen pöytään kiinni esimerkiksi ruuvipuristimilla tai pikapuristimilla. Poraussyvyyden säätimellä voit tehdä kappaleeseen tismalleen saman syvyisiä reikiä sarjatuotantona.

Pylväsporakone vai penkkiporakone?

Penkkiporakone on matala pylväsporakone, jonka voi asettaa pöydälle tai penkille. Penkkiporakone on usein kompakti ja suhteellisen kevyt, joten sitä on tarvittaessa helpompi siirrellä ja kuljettaa mukana kuin tavallista pylväsporakonetta. Penkkiporakone ei myöskään vie ollenkaan lattiatilaa, jolloin se sopii erinomaisesti pienempiin tiloihin.

Porakoneen valinnassa on hyvä huomioida, että penkkiporakoneen poraussyvyys on usein 60 - 80mm kun taas pylväsporakoneen poraussyvyys voi olla jopa yli 120mm.

Pylväsporakone on taas korkeampi lattialla seisova porakone. Pylväsporakoneessa istukan ja pohjan väli on lähes aina yli 1 metrin, jolloin koneella voi tehdä tarkkoja porauksia myös pitemmän kappaleen päätyyn. Lisäksi pylväsporakoneessa on usein suurempi maksimi poraussyvyys, jonka ansiosta sillä voidaan porata syvempiä reikiä tai tehdä läpiporauksia paksummasta kappaleesta.