LAATUA JO VUODESTA 1958

Amerikassa vuonna 1958 perustettu Jet on tunnettu yhtenä maailman suurimmista ja innovatiivisimmista konevalmistajista alallaan.

JETIN HISTORIA

Jet sai alkunsa Tacomassa yhdysvaltojen Washingtonissa vuonna 1958, jolloin yrityksen perustaja Leslie P. Sussman aloitti maahantuomaan japanilaisia ketjunostimia ja lavavaunuja, joita myytiin yrityksen alkuaikoina vain yhdessä Tacomassa sijaitsevassa rautakaupassa.

Leslie P. Sussman solmi jakelusopimuksen sveitsiläisen Walter Meier AG:n kanssa vuonna 1960, jonka tuloksena Jet aloitti maahantuomaan ja myymään sveitsissä valmistettavia metallintyöstökoneita Jet tuotemerkillä. Metallintyöstökoneet menestyivät nopeasti Amerikan markkinoilla ja jo neljän vuoden jälkeen Jet palkittiin parhaimmista metalliteollisuuden tuotteista New York Expossa vuonna 1964 sekä Montreal Expossa vuonna 1967.

Jetin toiminta keskittyi yhä enemmän metalliteollisuuteen ja metallintyöstökoneista muodostui yrityksen päätuote. Jetin tuotevalikoima jatkoi kasvamistaan ja vuonna 1985 yritys toi markkinoille kattavan puuntyöstökonemalliston, johon kuuluivat puusorvit, pöytäsirkkelit, vannesahat ja erilaiset hiomakoneet.

Jet alkoi itsenäisesti suunnittelemaan ja valmistamaan työstökoneita korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti, joka onkin osoittautunut yhdeksi tärkeimmistä valinnoista Jetin historian aikana. Seuraavien vuosien aikana Jet kehitti muun muassa maailman ensimmäisen kauko-ohjattavan ilmanpuhdistimen ja oskilloivan rumpuhiomakoneen sekä rumpuhiomakoneissa tunnetun SandSmart™ järjestelmän ja puruimureissa tutun Vortex Cone™ järjestelmän.

Laadukkuudestaan tunnetut Jet tuotteet ovat saavuttaneet korkean luottamuksen niin vaativien ammattikäyttäjien kuin harrastajien keskuudessa. Nykyisin Jetillä on neljä päävarastoa Yhdysvalloissa, Venäjällä, Ranskassa ja Taiwanissa sekä yli 2900 valtuutettua jälleenmyyjää 37 eri maassa. Tuotevalikoimasta löytyy tänään yli 200 erilaista konetta ja tuhansia erilaisia lisätarvikkeita sekä laaja varaosavalikoima, joka kattaa yli 40 000 nimikettä.