Historia

JET®:n juuret ulottuvat vuoteen 1937, jolloin sveitsiläinen Walter Meier perusti työstökoneita valmistavan yrityksen Schwerzenbachiin kaupunkiin aikana, jolloin Sveitsiä pidettiin Euroopan johtavana työstökoneiden valmistaja. Hyvin suunnitellut tuotteet ja toimitusketjut mahdollistavat yrityksen nopean kasvun, jonka myötä Walter Meieristä tuli jo toisen maailmansodan alkuun mennessä yksi Euroopan johtavista konevalmistajista alallaan.

Maailmansodan loppuun mennessä sveitsiläiset koneet olivat vakiinnuttaneet paikkansa pysyvästi Euroopan markkinoilla, joten Walter Meier lähti tavoittelemaan nopeampaa kasvua tuotteillaan Pohjois-Amerikasta. Vuosia kestävien neuvottelujen jälkeen Walter Meier teki sopimuksen yhdysvaltalaisen JET Tools & Equipment yrityksen kanssa vuonna 1958.

JET® tuotteet tunnetaan maailmanlaajuisesti korkeasta laadustaan ja kestävyydestään, josta yritys tuli varsinaisesti tunnetuksi jo yli 55 vuotta sitten kun se palkittiin parhaimmista metalliteollisuuden tuotteista New York Expossa vuonna 1964 ja Montreal Expossa vuonna 1967.

Jetin suunnittelutyön lähtökohtana ei ole tehdä parasta vaan aloittaa parhaasta ja tehdä siitä ylivoimainen. JET on kehittänyt muun muassa maailman ensimmäisen kauko-ohjattavan ilmanpuhdistimen ja maailman ainoan oskilloivan rumpuhiomakoneen sekä ainutlaatuisen SandSmart™ järjestelmän. Sen tunnetuimpia tuotteita tänään ovat JWL-1221VS ja JWL-1440VS puusorvit sekä JWDS-1632 ja 10-20 Plus rumpuhiomakoneet, joita pidetään maailman parhaimpina.