1930-luku

Kaiken alku

Nykyisin maailmanlaajuisesti toimivan Jetin historia ulottuu vuoteen 1937 asti, jolloin Walter Meier perusti työstökoneita valmistavan yrityksen Sveitsin Schwerzenbachiin, jota pidettiin 30-luvulla euroopan johtavana työstökoneiden valmistusmaana.

1950-luku

Jetin synty

Jet sai alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1958 kun yrityksen perustaja Leslie P. Sussman alkoi tuomaan kotimaan markkinoille ketjunostimia ja lavavaunuvuja, joita myytiin aluksi vain yhdessä Washingtonin Tacomassa sijaitsevassa rautakaupassa.

1980-luku

Työstökoneiden aikakausi

Jet solmi yhteistyösopimuksen sveitsiläisen Walter Meier AG:n kanssa, jonka tuloksena Jet alkoi maahantuomaan metallintyöstökoneita Sveitsistä yhdysvaltoihin. Jo muutamassa vuodessa metallintyöstökoneista muodostui yrityksen päätuote ja Jetistä tuli metallintyöstökoneiden markkinajohtaja Yhdysvalloissa jo 1984 vuoteen mennessä. Metallintyöstökoneiden aluevaltauksen jälkeen Jet aloitti jo 80-luvun puolessa välissä tuomaan myös puuntyöstökoneita samalta tehtaalta.

1990-luku

Maahantuojasta valmistajaksi

Jet teki merkittäviä investointeja tuotekehitykseen ja alkoi suunnitella sekä valmistamaan omia tuotteita korkeiden laatuvaatimuksien mukaisesti Taiwanissa. Kuluneiden vuosien aikana Jet on kehittänyt muun muassa maailman ensimmäisen kauko-ohjattavan ilmanpuhdistimen, oskilloivan rumpuhiomakoneen ja puruimureissa tutun Vortex Cone™ syklonijärjestelmän.

2000-luku

Nykypäivä

Kuluneen 80 vuoden aikana Jet on kasvanut kotimaansa markkinajohtajaksi ja yhdeksi alansa suosituimmaksi konevalmistajaksi. Jetillä on tänä päivänä yli 2500 myynti ja huoltopistettä 40 eri maassa. Tuotevalikoimasta löytyy tänään noin. 200 konetta ja varaosavalikoimassa on yli 40 000 nimikettä.