Logo

#1 Amerikan markkinajohtaja
JET Tools & Equipment perustettiin vuonna 1958, jolloin yrityksen perustaja Leslie P.Sussman varasi lennon Washingtonin osavaltiosta, Seattlesta kohti Japania. Matkan jälkeen Leslie alkoi maahantuomaan japanilaisia ketjunostimia ja lavavaunuja Yhdysvaltoihin, joita myytiin hetkeä myöhemmin vain yhdessä Washingtonissa sijaitsevassa rautakaupassa. Ja vain yhden vuoden jälkeen JET aloitti maahantuomaan myös japanilaisia moottorikelkkoja, nailonsukkeja ja trukkeja omalla brändillään.

Voden 1970 alussa JET alkoi maahantuomaan pientavaran sijaan taiwanilaisia metallintyöstökoneita, kuten metallisorveja ja jyrsinkoneita, josta muodostuikin jo heti ensimmäisten vuosien aikana yrityksen ydinliiketoiminta. Taiwanin koneiden erinomainen hinta-laatusuhde miellytti ja vain 10 vuotta myöhemmin JET aloitti maahantuomaan samoilta tehtailta myös puuntyöstökoneita, kuten hiomakoneita, vannesahoja ja pöytäsirkkeleitä.

Kokemuksen lisääntyessä JET aloitti vuonna 1990 omien tuotteiden suunnittelun ja tuotannon Taiwanissa. Taiwanin tehtaan korkeasti koulutettu työryhmä ja joukko yhdysvaltalaisia insinöörejä aloitti suunnittelemaan koneita noudattamalla alan korkeimpia laatustandardeja parhaimman tarkkuuden, kestävyyden ja turvallisuustason saavuttamiseksi. JET luottaa pitkiin asiakassuhteisiin ja näin ollen tänäkin päivänä jopa 90% koneista valmistetaan samoilla huippuvalvotuilla Taiwanin tehtailta, joista ensimmäiset koneet tulivat jo 1970 vuoden alussa.

Kuluneiden vuosien aikana koneiden värit ovat vaihdelleet vihreästä siniseen ja sinisestä valkoiseen, josta JET nykyisin tunnetaan. Tuotevalikoimat ovat kasvaneet ja jakelukeskukset laajentuneet, mutta yksi asia on pysynyt aina samana: JET tunnetaan edelleen laadukkaista tuotteistaan, joissa yhdistyvät kategoriansa parhaimmat ominaisuudet ja hyödyt. Jetillä on tänään 41 virallista maahantuojaa 36:ssa eri maassa, kolme valtavaa päävarastoa Amerikassa, Ranskassa ja Venäjällä sekä yli 700 jälleenmyyjää ympäri maailman.