Vannesahat

Vannesahat puun halkaisuun ja muotojen sahaukseen. Vannesahalla voi sahata muotoja myös paksuun puuhun tai sahata paksua puuta ohueimmiksi lankuiksi. Meiltä löydät laajan valikoiman vannesahoja eri käyttötarkoituksiin verstaalle ja ammattikäyttöön. Meiltä saat edullisesti myös vannesahojen terät ja siirtopyörät. Tilaa vannesaha ja vannesahanterät helposti netistä tai tule tutustumaan malleihin Espoon myymälässä.

Rajaa tuotteita

Vannesaha on ehkä kaikkein monipuolisin saha ja yksi verstaan tärkeimpiä peruskoneita, jolla voi katkaista, halkaista ja sahata muotoja puuhun. Vannesahalla voi sahata kuvioita ja tehdä lovia, suikaloida viiluja paksusta puusta ja sahata paksua puuta ohuemmiksi lankuiksi.

Mikä on vannesaha?

Vannesaha on tehokas ja monikäyttöinen puuntyöstökone, jolla voi sahata puun lisäksi myös muovia ja pehmeitä metalleja kuten alumiinia. Vannesahassa on kahden vannepyörän ympärillä kulkeva terä ja 0-45° kallistuva pöytä, joka toimii sahattavan kappaleen tukena. Vannesahasta löytyy myös halkaisuvaste ja kulma-ohjain, joita voi käyttää apuna monenlaisissa halkaisu ja katkaisutehtävissä samantapaisesti kuin esimerkiksi pöytäsirkkelissä.

Mitä tulee ottaa huomioon vannesahan valinnassa?

Vannesahan valinnassa tulee ottaa huomioon monia asioita, mutta kaikista tärkeimpiä ominaisuuksia on kuitenkin usein sahauskorkeus ja sahausleveys, jotka määrittää pitkälti että minkä kokoisia kappaleita koneella voidaan sahata. Sahauskorkeus tarkoittaa sitä, että kuinka paksua puuta koneella voi sahata ja sahausleveys kertoo terän etäisyyden runkoon.

╸Vannesahalla, jonka sahauskorkeus on 300mm niin voi halkaista ja sahata suurimmillaan 300mm paksua puuta.

╸Vannesahalla, jonka sahausleveys on 200mm niin voidaan sahata suurimmillaan 400mm leveä levy keskeltä halki.

Vannesahan koko

Vannesahat voidaan jakaa kolmeen eri kokoluokkaan, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa.

Pöytämallinen vannesaha on pienin ja edullisin vaihtoehto, joka sopii parhaiten ohuen puun muotoilu ja askartelu sahauksiin pienelle verstaalle. Lisäksi se ei vie ollenkaan lattiatilaa ja sitä on helppo siirrellä tai kuljettaa mukana.

Jalustallinen vannesaha on niin sanottu "kevyt lattiamalli", josta löytyy riittävästi tehoa ja sahauskapasiteettia jo useimpien harrastajien sahaustarpeisiin. Näissä vannesahoissa maksimi sahauskorkeus on usein 150 - 180mm, joka on jo tuplasti enemmän kuin mitä pöytäsirkkeleissä on totuttu näkemään.

Mitä etuja vannesahalla on?

Vannesahalla voi suorittaa monia työtehtäviä turvallisemmin ja tarkemmin kuin esimerkiksi pistosahalla tai pöytäsirkkelillä.

╸Vannesahan terä ei jätä jälkeä sahattavan kappaleen takapuolelle, joka tekee siitä kätevän koneen puuosien lovien sahaukseen.

╸Vannesahan terä sahaa ainoastaan alaspäin, jonka ansiosta sillä voi halkaista turvallisesti myös kieroja ja epätasaisia puukappaleita ilman takaisinpotkun vaaraa.

╸Vannesahan terä ei värähtele ylös ja alas tai taivu yhtä herkästi kuin pistosahan terä, joka helpottaa muotojen sahausta ja parantaa sahauksen tarkkuutta.