Menikö sähköt poikki vai tarvitsetko sähköä mökille taikka työmaalle? Ratkaise ongelmasi hankkimalla aggregaatti meiltä ja saat laadukasta sähkövirtaa sinne minne ikinä tarvitsetkin! Meiltä löydät laajan valikoiman aggregaatteja tunnetuilta Eurooppalaisilta valmistajilta kuten AGT, Pramac ja Inmesol. Jos et löytänyt tarpeisiisi sopivaa aggregaattia niin ota meihin yhteyttä niin etsimme sen sinulle!

Suodata

Mikä on aggregaatti?

Aggregaatti eli generaattori on varavoimakone, joka tuottaa sähköä joko bensiini tai dieselmoottorin voimalla. Aggregaatti on usein kooltaan kompakti ja suhteellisen kevyt, jolloin sitä on helppo siirrellä ja kuljettaa mukana auton takakontissa esimerkiksi mökille tai työmaalle.

Aggregaatti voi olla myös iso peräkärryn päällä kuljettava tai konttiin asennettu varavoimakone tai traktoriin kiinnitetty traktorigeneraattori.

Missä aggregaattia tarvitaan?

Aggregaatti hankitaan usein kohteisiin, joihin sähköverkko ei ulotu esim. mökille tai saarelle ja jatkuvasta sähkön saannista riippuvaisiin paikkoihin, joita ovat esimerkiksi työmaa-alueet, maatilat, sairaalat, omakotitalot sekä erilaiset sotilasjärjestelmät ja esimerkiksi maastossa pidettävät yleisötilaisuudet.

Sähköt voi katketa monesta eri syystä kuten myrskystä, runsaasta lumisateesta ja salamaniskusta sekä ilkivallasta tai esimerkiksi maankaivuutöissä sattuneesta vahingosta. Kun sähköt katkeavat - voit tuottaa sähköä omalla aggregaatilla.

Bensa vai diesel aggregaatti?

Esimerkiksi 5kW diesel aggregaatti voi maksaa jopa 100% enemmän kuin vastaavan kokoinen bensa aggregaatti, jonka vuoksi bensiini aggregaatti on huomattavasti suositumpi ja houkuttelevampi vaihtoehto monelle käyttäjälle.

On kuitenkin muistettava, että kalliimpi diesel aggregaatti kuluttaa jopa 50% vähemmän polttoainetta kuin bensa aggregaatti, joten diesel aggregaatti voi tulla halvemmaksi pidemmällä ajanjaksolla etenkin, jos aggregaattia käytetään paljon.

Aggregaatin melutaso

Aggregaattia valitessa on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, että kuinka kova ääni aggregaatista lähtee. Aggregaatin desibelilukema ilmoitetaan yleensään koneen välittömästä läheisyydestä ja 7 metrin etäisyydeltä mitattuna. Jotkut myyjät ilmoittavat aggregaatin desibelilukeman ainoastaan 7 metrin etäisyydeltä mitattuna, jolloin aggregaatti näyttää ostajan näkökulmasta hiljaisemmalta kilpailijoihin verrattuna - vaikka aggregaatti voi todellisuudessa olla paljon meluisampi.

Desibelilukemia katsottaessa täytyy muistaa, että jo 3dB:n lisäys tuplaa äänen voimakkuuden. Eli 83 dB aggregaatti on tuplasti äänekkäämpi kuin 80 dB aggregaatti.